Man nesen bija diskusija ar vienu paziņu par tēmu - cik tad izmaksā savs auto...
Teicu viņam, ka auto uzturēšana un izmantošana nav lēts prieks. Ka viduvēji ar kopējām izmaksām mēnesī ~250-600Ls ir jārēķinās (atkarībā no auto, nobrauktiem kilometriem un citiem aspektiem). Loģiski, ka mans sarunu biedrs man nu nekādi negribēja piekrist tādiem cipariem un stipri oponēja.
Tad es viņam teicu - uztaisīšu tev elementāru tabulu, kurā pats varēsi ielikt sava auto esamības/uzturēšanas izmaksu ciparus un redzēsi. Un interesantākais ir tas - ka braukt tik pat daudz cik tu brauc ar savu auto, ar taksometru (pilsētas robežās) būs gan lētāk, gan ērtāk (atkrīt daudz dažādu problēmu, ierobežojumu, laika ietaupīšana, mazāk čakara kopumā)!
Uztaisīju tabulu, nosūtīju savam oponentam.
Uz ko vinš vēlāk atbildēja - ņjā... izpētīju, saliku savus ciparus, viss kalkulācijās izskatās ticami, bet es tam "negribu ticēt"!
Pielikumā izmaksu kalkulāciju piemēra fails kalkulācijām, lūdzu pamēģiniet sakalkulēt sava auto izmaksas (pildam tikai dzeltenos laukus). Ja saskatat kādas nepilnības jeb aplamības, dodiet zināt.