Sveicināti, subārieši!
Man ir radies viens svarīgs jautājums. Lieta tāda, ka šodien, izmērot dzinējam eļļas līmeni, nonācu dziļā šokā! Eļļas mērīšanas štoks rādīja, ka eļļas vispār nav! Un eļļas līmeni mērīju kā pienākās: atdzisušam dzinējam (kādas 3 stundas pēc pēdējās darbināšanas), no sākuma mērāmo štoku izvilku, noslaucīju, iebāzu atpakaļ, tad atkal izvilku un skatījos līmeni. Eļļas uz štoka gandrīz vispār nebija, pat ne tuvu LOW līmenim!!! Vispār, tik pat kā sauss, ja nu vienīgi no mērāmas caurules sieniņām kāda pile bija uz štoka trāpījusi. Kaut gan, nevienas lampiņas degšana spidometra panelī neliecina, ka būtu zems eļļas līmenis. Un arī motors nekarst... Nu, un attiecībā uz eļļas maiņām man ir tā, ka līdz nākamai maiņai man ir palicis nobraukt nieka 900 km (maiņa ik pēc 10 000 km). Pazudušo eļļu nolēmu pats papildināt. Un lai dabūtu puslūdz pieņemamu eļļas līmeni (pa vidu starp LOW un FULL), nācās iegazt veselu litru!!! Vai kāds zinošs cilvēks šajā jomā man, lūdzu, nevarētu paskaidrot, vai tas Imprezām ir normāli, ka eļļa 9100 km nobraukuma laikā pazūd vesels litrs (vai pat vairāk) eļļas? Vai var būt manai Imprezai kaut kas ar dzinēju ir galīgā pakļā??? Mana Impreza ir ar 1.6l dzinēju, 4x4, bez turbo. Eļļa 10 W 40 pussintētika. Sorry par manu nezināšanu, bet man šī ir pirmā Impreza, tādēļ arī nezinu. Pirms tam man bija SAAB 9000, tam eļļa nekur nepazuda. Un tanī pat laikā esmu dzirdējis, ka ir mašīnas (pārsvarā vecas), kurām regulāri eļļa jāpapildina. Taču mans subārs nav nemaz tik ļoti vecs (ražots 2000. gadā), un tādēļ domāju, ka normāli tas nav, ka starp eļļas maiņām līmenis jāpapildina piegāžot veselu litru!