Sveiki, tātad esmu svaiga gaļa šajā forumā un ar Subāriem kopumā, tāpēc lūdzu žēlastību, ja pārkāpju kaut ko no nezināmā.
(P.S. centos atrast jau topiku par šo, bet nesanāca)
Tātad samērā nesen iegādājos 1995 gada Impreza WRX ( 2 ned atpakaļ ) un pa šo laiku lēnītiņām pierodu pie jaudas un pilnpiedziņas. Situācija, ko es pamanīju ir tāda, ka braucot uz šosejas ( ar vienalga kuru pārnesumu) pirms turbīna iespiež beņķī ap 2500-3000 apgriezieniem (nedodot pilnā pēdā, bet maigi, lēnītiņām paātrinoties) ir ļoti biedējoša tāda kā metāliska kurbulēšanas skaņa ( nezinu kā raksturot, bet nu kkāda veida vibrācija), bet nav arī tā, ka mašīna neturpina lēnām pāatrināties.
Dodot pedāli pilnā pēdā un ignorējot tukšas šosejas, ielas satiksmes noteikumus šādas skaņas nerodas. Tukšgaitā uzmetot līdz 5-6k apgriezieniem ar tādu skaņu nav. Sajūgs esot svaigs, siksnas svaigas.
Vienā citā forumā ( http://www.iwsti.com/forums/2-5-liter-l ... -help.html ) atradu, ka cilvēkiem arī līdzīga problēma, bet nu risinājums arī nav skaidrs.
Manas spekulācijas saistībā ar šo ir sekojošas -
Par cik tukšgaitā skaņas nav - Nav dzinējs
Bet vibrācija nenododas caur pašu pārnesuma pārslēgu arī - es pieņemu, ka nevarētu būt ātrumkārba (?)
Nedaudz jūtama vibrācija ir caur gāzes pedāli.
Jāmin, ka interkūleris nav nostiprināts vienā vietā un varētu minēt rezonansi, bet nu es nezinu.
Kāds spēj ieteikt kaut ko vai izskaidrot, vai varbūt pat palīdzēt, būtu pateicīgs.
Paldies!