Pāris nedēļas atpakaļ ieliku citu (tādu pašu 2.5 atmo) motoru savā imprezā. pirmo nedēļu viss bija labi. pāris bākas izbraukājis ar statoil/neste degvielu nodomāju pieliet bāku ar kaimiņzemes labumiem. jau pirmajos km sapratu, ka auto vairs neiet. sākumā pieļāvu ka varbūt tikai tāda sajūta. Sanāca ātrāk pabraukt un sapratu ka vēl dineu atpakaļ pa taisni varēju bez mokām 210 uzvilkt, bet tagad knapi knapi 170. tam visam paralēli motorā parādās kkāda tizla skaņa, kas man pirmajā brīdī atgādina šāles. Skaņa parādās brauco starp 3k un 4k rmp tā viegli viegli uzspiežot uz gāzes pedēļa. pieļāvu domu, ka varbūt grab vārsit (esmu dzirdējis ka pie sūdīgas degvielas tā esot). izbraucu tukšu bāku un tagad esmu lējis gan 98 gan 95 bet tā skaņa nepazūd, bet gaitas īpašības ir atgriezušās.
Mehs takā pieļāva domu, ka tā ir kkāda detonācija dēļ aizkakātām svecēm (ar iepriekšējo motoru tā bija, braucot ar rus degvielu sveces bija briesmīgas). Vakar izskrūvēju sveces un visas baltas kā lapa, kas nozīmē, ka ir liesais. Piemetām pie kompja un tur tas apstiprinās. Jāpiebilst, ka ir tiakai pirmā zonde (tā ar pieciem vadiem). Džekiņš kurš slēdza pie kompja, saka, ka vajagot ieinstelēt to otro zondi skurstenī. Bet tā otrā zonde tika amputēta jau gadus 3 atpakaļ, un līdz šim nekādas problēmas nebija.
Varbūt kādam ir kādas idejas ko darīt? rakstot prātā iešāvās vēl viena lieta: ja ir liesais tad sanāk, ka degviela ir par maz. Varbūt degvielas filtrs ir tā aizkakāts, ka tur nespēj skriet cauri, tik daudz cik ir vajadzīgs ???